Luokan muuntautuva puu

Luokan muuntautuva puu
Tervetuloa Otsolan 3A:n blogiin! Tässä tunnelmia luokkamme ulkopuolelta... Muuntuva puu, joka saa aika-ajoin uusia "tuulia". Tällä hetkellä punatulkut vielä istuvat oksilla ja pöytää koristaa lasten huopanopat.

tiistai 14. toukokuuta 2013

YRITYSVIERAILU

Meillä oli kiva reissu viime viikolla ja haluaisimme kertoa hieman siitä. Meillä oli iloinen pyöräretki Kotkan Energian Hyötyvoimalaitokselle. Siellä oli hauskaa. Pyöräillessämme sekä itse tehtaalla pidimme kypäriä päässä.
  Aika montaa meistä jännitti kiivetä rappusia sillä alas katsoessa näki aivan maan pinnalle asti. Ensin menimme rautaisia rappusia pitkin neljänteen kerrokseen kokoushuoneeseen tutustumaan tehtaaseen. Siellä saimme myös suut makeaksi karkeista.
Pääsimme katsomaan jätti kauhaa, joka kuulemma voi nostaa melkein kahden henkilöauton painon verran roskia. TÄMÄ OLI VAIKUTTAVAN NÄKÖISIN HETKI VIERAILUSTA! Katsoimme kuinka kauha kauhoi, sekoitti ja möyhensi roskamassaa. Aika-ajoin kauha nosti yhden kuormallisen roskia kuiluun, josta ne roskat menivät polttouuniin.

                                                 Nestori, Anni, Veera ja Vieno isoa kauhaa katsomassa.
                                     







 Sara polttouunin luukulla.                                        
 Uunin luukusta näkyi valtavat liekit.


Saimme kiertää läpi tehtaan. Siellä oli mielestämme aika siistiä ja roskatkin haisivat aika vähän. Kiertelimme jonkin aikaa kunnes pääsimme ulos ja katsoimme tehdasta ulkopuolelta. Tehtaan piippu on 70 metriä korkea!

Lopuksi kävimme katsomassa, mitkä asiat eivät pala uunissa. (Kuvassa Nestori, Heikki ja Eetu)
Nämä loppujätteet kuljetetaan kuorma-autoilla eteenpäin ja ne edelleen erotellaan ja kierrätetään.



Lähdimme fillareilla takaisin koululle aurinkoisessa säässä. Pojat olivat huomanneet menomatkalla sammakon kutua joten päätimme pysähtyä tutkimaan sitä takaisin tullessa. Iloksemme huomasimme toisessa sammakonkudussa, että pari nuijapäätä oli jo kehittynyt ja irtautumassa kudusta. Hieno näky!














11 kommenttia:

  1. siellä oli tosi kivaa varsinki kattoo poltto uunia! T:Aada

    VastaaPoista
  2. Oikeesti mä haluun sinne takas koska oli kivaa. Parasta oli se ku me katsottiin kauhaa joka möuhensi jätettä. Terkkuja Sara

    VastaaPoista
  3. Oli kivaa katsoa kauhaa joka sekoitti jätettä terveisin Sara

    VastaaPoista
  4. Mietin varmaan koko elämäni ajan että mitä tapahtuisi jos tippuisi niiden kateiden yli! Ei varmaan pääsisi pakoon!! Sillä roskien seassa on todella vaikea kahlata, ja jos se nostaisi miten kävisi jos joutuisi poltto uuniin!! T:Veera

    VastaaPoista
  5. Veera sitä mäki mietin ja oli kiva reissu. t.ida

    VastaaPoista
  6. Minua jännitti ihan hirveästi ja suoraan sanottuna pelotti!!!!!!!! Pidin koko matkan kaiteista kiinni kaksin käsin, mutta reissun lopussa aloin jo rentoutua!!! oli kiva reissu vaikka siitä on jo aika kauan! t:veera

    VastaaPoista
  7. Oli kivaa vaikka kukaan ei hajua sitetänytkään! Mutta minä totuin siihenkin aika nopeasti. :)

    VastaaPoista